I årets första seriematch ställdes vi inför Sävedalen borta. Ett motstånd vi haft lite svårt med genom åren.

Lovisa Amelia Emelie

Lisa
Sjövall
Elfrida

Vi startar matchen positivt och då försvararbetet av våra forwards sitter, ger vi dom få möjligheter till att hitta genom med sina uppspel. I matchen första minuter så bryter vi ett uppspel och friställer Amelia som behärskat rullat in 1–0 till oss.
Här har vi matchen där vi vill, men sedan trillar vi dit i ett lite mer hafsigt och mindre kontrollerat bollinnehav. Sävedalen gör också 1–1 genom deras snabba forwards som dom söker ofta med en djupledsboll.

Här tar Sävedalen över matchen och vi har svårt att hitta ett organiserat spel. Av en tillfällighet hittar vi rätt med en djupledsboll som ställer Amelia fri från i stort sett halva plan. Amelia lika säker som innan och säter dit 2–1.
Resten av halvleken är trevande spel från båda sidor. Med några minuter kvar av första halvlek står vi lite och sover på en hörna som dom förvaltar till 2–2.

I pausen pratar vi om att våga vara lugnare med bollen och bli mer medvetna om vad som händer. Vi gör också några byten där Elfrida kommer in som högerback, Alice S som central mittfältare och Lisa som högerforward.

Tjejerna följer nu vår matchplan tillfullo och vi äger matchen i andra halvlek genom ett lugnt och tålmodigt spel så skapar vi chanser nog att för att vinna matchen. Även om Sävedalen har sina chanser på några av deras alla långbollar i djupled.

Kanske ett rättvist resultat även om vi ligger närmare segern. Tack till Cissi och Lisa från F-08 som ställde upp i matchen när vi hade lite skador och sjukdomar i truppen.